DSC_1124x

Hektisk innspurt for Svarrabærje

Torsdag 9. november er det premiere på bygdarevyen "Mykkjy på fer" med Svarrabærje teaterlag i Storstuå. I år det er revyen et "interkommunalt samarbeid", også med rindalinger på scenen. 


Humor, musikk og små spark

Steinar Ranes, som er leder i Svarrabærje teaterlag, forteller at "Mykkjy på fer" er en tradisjonell bygdarevy, med mye humor og musikk, og noen små spark i ulike retninger.

Teaterlaget har leid inn Stian Hovland Pedersen fra Trondheim som instruktør, og denne helga er den siste av to fulle øvingshelger før premieren.

Steinar Ranes synes at det er utrolig greit å ha med seg en profesjonell instruktør, som kommer med mange gode innspill og ser muligheter for mange små forbedringer hele veien. Ofte blir sketsjene bedre når de blir kutta litt ned på lengden, og hele revyen får bedre flyt.

Steffen Lillevik og Leif Gjeldnes.jpg
Steffen Lillevik og Leif Gjeldnes utveksler bygdasladder.


Ingen harselering med rindalsdialekta

Det er tilsammen 14 personer som skal opptre på scenen, sammen med et revyorkester på tre mann ledet av Rolf Paulsen. I tillegg er det 6-7 stykker som er med og hjelper til. Steinar Ranes er ekstra glad for at de har fått til et "interkommunalt samarbeid" med Rindal denne gangen. Det er tre dyktige rindalinger som er med på scenen. Dermed viser Svarrabærje at de ønsker at det gode samarbeidet med Rindal skal fortsette.

- Det er altså ikke noen som skal harselere med rindalsdialekta i år. Det har vi jo hatt veldig mye av før, smiler Steinar Ranes.


Mye fantasi og kreativitet

Ellers synes han at de som har skrevet revyen har vist veldig stor kreativitet denne gangen. Folk spiller dyr og fisk, og andre rare figurer, og det blir spennende å se hvordan det slår an. Men det er selvsagt mange tradisjonelle revynummer også.

Svarrabærje har også rekruttert nye folk til scenen. Revygjengen i år består av både vante revyartister, ganske ferske og helt nye.

- Det er en fin blanding av rutine og nye fjes, sier Ranes.

DSC_1136.jpg
Bastian Mogstad, Lasse Løfaldli og Camilla Hyttebakk i fri kreativ utfoldelse.


Drømmer om å sette opp musikal

Steinar Ranes forteller at flere og flere ønsker at Svarrabærje skal sette opp en musikal.

- Det er en drøm for oss å kunne sette opp en musikal. Vi har tenkt mye på det. Det er et stort løft, både økonomisk og kapasitetsmessig. Det krever kanskje tre ganger så mye folk og tre ganger så stort budsjett som en revy. Men kanskje få vi det til en gang.


Hektisk, men i rute

Teaterlaget har fortsatt noen travle øvingsdager igjen før de har alt på plass til "Mykkjy på fer". Det er satt opp tilsammen fire forestillinger 9 - 11. november i Surnadal kulturhus.

- Det er hektisk, men vi er i rute, sier Steinar Ranes.


Billetter kan du få kjøpt på Surnadal kulturhus sin hjemmeside.


Bildet øverst: F.v. Ingunn Bævre, Gunn Astrid Hove, Bastian Mogstad, Steinar Ranes, Camilla Hyttebakk, Stian Hovland Pedersen (instruktør), Øyunn Fugelsøy Aune, Lars Rune Sæther, Lasse Løfaldli, Leif Gjeldnes og Merete Sæter (sufflør). Liggende foran: Line Indergård og Steffen Lillevik.


Svarrabærje teaterlag er medlem av Trollheimsporten