DSC_0290

Høstfest for Rufus 4H

Søndag arrangerte Rufus 4H sin tradisjonelle høstfest på Lomunda grendahus. Mange tok turen innom for å se på prosjektene som 4H-erne har jobbet med gjennom året.

Festen startet med at alle medlemmene ble presentert med navn, og hva slags prosjekt de har gjennomført dette arbeidsåret. Årets høstfest ble arrangert litt senere på året enn vanlig. For å markere det fikk alle medlemmene "anlagt" bart i en fart, som seg hør og bør i november.

DSC_0269.jpg
4H-ere anlegger bart i november (?)
 

Som alltid var det utrolig mange fine og vel gjennomførte 4H-prosjekter som ble presentert:

DSC_0237.jpg
Helt til venstre viser Kløvergruppa i Rufus 4H hva de har holdt på med i arbeidsåret. Prosjektene er "Form og fantasi" og "Fotball og sykling".

DSC_0253.jpg
"Fotball og sykling", "Titanic", "Snekkering" og "Mekking".

DSC_0260.jpg
"Fisking og spikking" og "Snekring og friluftsliv".

DSC_0262.jpg
"Snekring av hytte" og "Gårdsdrift"

DSC_0244.jpg
"Astrologi" og "4H-fotografen".

DSC_0251.jpg
"Matstell", "Steiner" og "Bakeren".


Litt underholdning hører med på høstfesten. Enkle oppgaver blir straks mer komplisert når hode og hender ikke hører sammen, og det til publikums store fornøyelse:

DSC_0275.jpg
Ole Edvard skal pusse tenner og barbere seg, og Margrete skal spise frokost. Men ingen av dem har helt kontroll på hendene "sine".

DSC_0278.jpg
Ingeborg Elise lærer Ingunn å bake sjokoladekake. Men denne gangen ser det ut som knekking av egg og blanding av mel og sukker er ikke helt under kontroll.
 

DSC_0290.jpg
4H-løftet: "Vi lover å arbeide mot det mål og bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse". Utdeling av vurdering og 4H-merke for hvert enkelt prosjekt.

DSC_0296.jpg

Ingeborg Elise Halgunset har fullført hele løpet i 4H, og vil få tildelt 4H-plaketten ved en anledning senere i år. Hun har vært med i Rufus 4H siden 2009, og har fullført alle sine oppgaver gjennom 7 år som aspirant, junior og senior. Det er ganske sjelden at noen er med i 4H uten avbrudd i så mange år, og det er sju år siden det sist skjedde i Rufus 4H.

Ingeborg Elise har vært en viktig ressursperson for Rufus 4H. Hun har vært med i styret i klubben i alle år siden hun begynte, og de siste åra ha hun vært leder. Hun forteller at hun fortsatt vil være med og hjelpe til i klubben, selv om hun er ferdig med sine egne oppgaver.

Vi gratulerer Ingeborg Elise Halgunset med 4H-plaketten!