storviltjakt EK

Edgars fotoarkiv fortsetter fra 18. september 2006

Horn kan være så mangt!

En av våre lokalaviser har en konkurranse gående om det beste geviret på vilt som felles under storviltjakta. Disse bildene er vel ikke noe bidrag i så måte, men litt uvanlig hodepryd er det i alle fall på disse to dyrene som Kirkholt/Haltli jaktlag har felt denne sesongen (tekst/foto: Edgar Kattem):
Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Så også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011.

 


Erik Landsem med hode av elgokse med "parykk-horn". Geviret besto  for det meste av bløte, bruskaktige kuler dekket av hud. Bortsett fra det uvanlige geviret var det en fin okse - tilsynelatende i god form. Helt til den forvillet seg innom posten der Erik satt.

Lars Kirkholt felte denne 7-spirs hjortebukken. Den hadde en ca fire meter lang lastestropp viklet fast i geviret. En ende på halvannen meter eller så flagret løst etter dyret da det kom løpende mot posten. Andre enden av stroppen var viklet fast rundt roten av geviret i mange, faste viklinger.