17

Gamle glimt fra 17. mai og Edghars fotoarkiv

Hurra for 17. mai i 77 og 83

I dagene før 17. mai i 2007 mimra Edgar Kattem igjen: (12.5.) Edgar Kattem har vært på sitt fjortendaglige raid i fotoarkivet igjen. Opp kom fire bilder fra syttendemaifeiring i Rindal, se "Les mer". (14.5.) Noen navn som manglet er kommet inn nå - men sekkeløperen er ikke Tron Olsen, hvem kan det være da? - og her ser vi gammelordfører Nils Aune i kjent stil:

 

 

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Så også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011.

Forsmak på 17. mai

Det er bare få dager att til 17. mai, og som vanlig går vi og håper på godt ver for feiring av nasjonaldagen. Her er noen bilder fra feiringa i 1977 og 1983, som en oppkjøring mens vi venter på årets utgave av nasjonaldagen:

Det var godt med folk på skuleplassen 17. mai 1977. I bakgrunnen ser vi "Raudskulen".

Er det ikke Tron Olsen (Nestu Helgetun) som demonstrerer teknikk i sekkeløp? - Nei, han Tron flytta ikke til Rindal før
en drøy måned senere!!

 "Gammelordførar'n" Nils Aune satte farge på mang en 17. mai gjennom tidene. På sine eldre dager likte han godt å overraske ungene med at han var utrulig flink til å gå på stylter ('tiltrå' som vi sier på dialekta vår). Det tok ei tid før han kom i gang, men når han først "lot seg overtale" så var det mange som vart overrasket over den farten og teknikken som "den gamle karen" hadde. Her er han i fint driv i 1983.

Det var i alle fall ingen ting i vegen med innsatsviljen når Nils Aune deltok i tautrekking! Bak han ser vi nok en gammelordfører, Peder Heggem. Fra 1983. (Er det noen som kjenner ungene i bakgrunnen?). - Anita Grytbakk, i hvert fall.
(14.5.) Og melding fra Edgar: "Onkel Edgar" fikk litt kjeft/mobbing fra Mildrid etter at jeg sendte gamle 17. maibilder på nettet denne helga. Jenta bak Peder Heggem er Mildrid Kattem! Mildrid mente at onkel kunne ha kjent henne att! Og gutten med langt mørkt hår er Nils Lennart Røen.
  
Har du kommentarer til dette i dag er det bare å bruke redaktor@trollheimsporten.no.