Inggard Lereim holdt et engasjerende foredrag om doping på Kulturhuset i Surnadal 30

Inggard Lereim i Surnadal

Doping er misbruk av makt, og det er tyveri, slo Lereim fast i sitt foredrag. Det er juks og regelbrudd, og leger, farmakologer og trenere er de skyldige, fortsatte han.


 

Indre Nordmøre Senioruniversitet gjorde et varp og fikk tak i Inggard Lereim til foredragsholder på samlingen i Surnadal 30.01. Mellom 60 og 70 tilhørere lyttet til Lereim i Kammerset på Kulturhuset i Surnadal.
 

 

 

Han fortalte om utviklingen innen doping. I dag brukes stimulerende midler, narkotika, anabole stereoider, vanndrivende stoff og veksthormon.

 

 

Misbruket foregår i de fleste idretter, og svært mye mellom folk som ikke er toppidrettsutøvere. Både i langrennssporet og i treningssentrene finnes utstrakt bruk av kunstige midler. At det er farlig, det ser ikke ut til begrensning eller bekymring.

 

Barndom i Surnadal

Ingard Lereim bodde i Surnadal fra han var født i 1941 til han var 10 år. Faren var prest. I 1970 var Lereim turnuskandidat i bygda i ½ år. Siden har han hatt hovedbase i Trondheim.

 

Han har holdt kontakten med bygda, og i foredraget snakket han surnadalsdialekt.

 


 


Fra venstre Dårdi Bruset, Kirsti Skei, Gustav Kvendbø, Holger Skei og Ingrid Lysberg. 

 

 

Rundt kaffebordene etter foredraget gikk praten.

  • Han snubla ikke mye i dialekten, sa Holger Skei, som sammen med de andre rundt bordet var enig i at dette var kjempebra.

     

Ved et annet bord satt Gunnvor Mauset, Reidunn Sveen og Reidunn Halle. Gunnvor Mauset sa at hun husket familien.

  • Jeg er døpt av far hans, og han sa at Reidunn skulle skrives med to n-er. Det kommer fra Unn, sa Reidunn Halle.

Damene var begeistret etter foredraget. Meget bra, var dommen.

 


Sosialt samvær i vestibylen i kulturhuset etter foredraget.

 


Årsmøte

Indre Nordmøre nyttet høvet til å avvikle årsmøte. Johanne Valsø Lervik fra Halsa gikk ut av styret. Einar Oterholm, Halsa, ble valgt inn. Ellers var det gjenvalg, og styret i 2013 består da av Styrkår Brørs, Kåre Sæterbø, Eivind Hasle, Helene Marie Nergård og Einar Oterholm.

Tekst/foto: Helene Marie Nergård