Fra Rindal Pensjonistlag

Julehilsen

SAM_3998_690x460.jpg
Bildet er fra tur til Inderøy våren 2017

Rindal Pensjonistlag i 2017

Rindal Pensjonistlag har hatt et aktivt år og vil gjerne informere medlemmer og potensielle medlemmer om de viktigste sakene i 2017.

To saker har vært høyt prioritert.

  1. Brukerutvalg ved Rindal helsetun

Dette utvalget ble opprettet høsten 2015, men av ulike grunner fungerte det ikke optimalt i 2016 og 2017. Nå er arbeidet kommet i gang, og i julebrevet fra Rindal helsetun siterer vi: For å gi gode tjenester er vi avhengige av tilbakemeldinger fra beboere og pårørende. Brukerutvalget for institusjonen skal være et bindeledd mellom institusjonen og beboere/pårørende. Det vil snart komme opp plakater med informasjon om brukerutvalget, og en oppfordring til dere som pårørende om å melde inn saker. Utvalget vil ha 4 faste møter pr. år, og ett pårørendemøte før sommeren 2018.

  1. Temperaturen ved Rindal helsetun

Rindal Pensjonistlag henvendte seg til kommunen om denne saken allerede i mars 2017. Det viste seg at kommunen hadde inngått en energispareavtale som førte til problemet. Nå er arbeid på gang for å få bedre temperaturer i hele bygget generelt og på badene spesielt.

 

Ellers har pensjonistlaget prøvd å påvirke prosessen med utarbeidelse av ventelister til Rindal helsetun. De ble til slutt hetende vurderingslister. Pensjonistlaget ville ha ventelister.

«Jeg vil se slippen min». Dette var en aksjon igangsatt fra sentralt hold om at de pensjonistene som ønsket det skulle få tilsendt oversikt på papir over pensjon i posten (lønnsslipp). Rindal Pensjonistlag deltok i aksjonen. Nå er dette vedtatt i Stortinget, og fra våren kan de som ønsker det få tilsendt oversikt over pensjonen hver måned.

Rindal Pensjonistlag fylte 50 år i 2017. Dette ble feiret på Bolme pensjonat den 6. mai.

Til slutt en gladnyhet: Laget har fått 10 nye medlemmer i 2017!

God jul og godt nyttår til dere alle!

 

Helene M. Nergård
Leder