Lina Nergård

Klart for gammeldags auksjon

I helga blir det stor auksjon i Rindal. Lina Nergård har handlet mye på aksjoner selv gjennom mange år. Nå har hun bestemt seg for å selge unna en del møbler og antikviteter. Hun får god hjelp av barn og barnebarn til å organisere auksjonen på søndag.

Lina Nergård forteller at hun begynte å tenke på å sortere og se gjennom det hun eier for et års tid siden. Det har blitt veldig mange varer i årenes løp, og flere bygninger begynte å fylles opp, så familien har oppfordret henne til å selge unna en del. Lina selv synes at det er helt greit, men hun selger selvsagt ikke alt hun eier.

- Det er noe igjen også, smiler hun.

Det meste av varene som selges er ting som Lina selv har kjøpt på auksjoner. De siste dagene har omtrent hele slekta vært i sving med forberedelser. Mange av dem blir også satt i arbeid med bæring og skriving på selve auksjonsdagen. Lars Langli er auksjonarius.


Har fått inn forhåndsbud

Bettina Røen Helgetun forteller at de har fått inn forhåndsbud på en del ting. Dersom det kommer inn forhåndsbud vil dette bli utropsprisen på auksjonen. Selve auksjonen begynner kl 15. Ingen varer blir solgt før selve aksjonen, unntatt enkelte kopper og småting som er tatt ut på forhånd og selges på bruktsalg fra kl 11.

IMG_5985.jpg
Dette bordet er en av tingene som det har kommet inn forhåndsbud på. 

IMG_5986.jpg
Møbler og duker, og et gammelt dørblad.

IMG_5989.jpg
Bilder og bokser, og en av flere gamle radioer som skal auksjoneres bort. Norgesglassene på bildet er av en eldre type enn de kjente med skrulokk. Begge typer norgesglass blir solgt på auksjonen.

IMG_5990.jpg
Serviser og kjøkkenutstyr.

IMG_5992.jpg
Det vil bli solgt en del hele kasser med diverse innhold.

IMG_5995.jpg
Senger, kister, bord, krakker og en gyngestol. Er det en gammel klesrulle vi skimter i bakgrunnen, tro?

IMG_5996.jpg
Hva med en bunke Norsk Ukeblad fra 1972?

IMG_6001.jpg
Kurver, malerier, kister, bord, stoler, krakker, og et par retro nattbord som ikke vises så godt på bildet.

IMG_6010.jpg
Stoler og krakker i mange varianter. Og en gammel ryggsekk.

IMG_6004.jpg
Originale ubrukte Troll-ski med prislappen på. Vil de oppnå høyere pris når de nå skal selges på nytt?
 

Salg av kopper og småting fra kl 11

Birgit Røen har en egen stand med bruktsalg på hestekreftenes dag. Her vil hun selge enkle kaffekopper og småting fra kl 11. Så om du mangler en kopp til et servise så kan det være lurt å sjekke om den finnes her. Her er det "først til mølla" som gjelder. 

auksjonens facebookside kan du se bilder av mye av det som skal selges. Også bilder av enkle kaffekopper og småting som selges fra kl 11. 

 

Har betalingsterminal

Bettina Røen Helgetun forteller at de har ordnet med betalingsterminal til auksjonen. Vi anbefaler likevel å ta med litt kontanter til bruktsalget ellers og matsalg på hestekreftenes dag.

Vi registrerer at det er meldt oppholdsvær og delvis sol på søndag, så vi oppfordrer folk til å ta turen og gjerne tilbringe hele dagen på Hestekreftenes dag, Rindal Travbane, søndag 4. september fra kl 11.

plakat hestekreftenes dag.jpg