Gullklokka

Komikk og dramatikk på museumstunet

Det ble både komikk og dramatikk på Rindal skimuseum da folkekomedien "Amerikaklokkå" ble vist på museumstunet i ettermiddag. Full fart fra start til slutt og gode skuespillerprestasjoner gjorde at publikum fikk trimma lattermusklene. - Ta va gøytt!

Sjølfolket.jpg

Teksten til stykket er skrevet av Arild Hoksnes, og vi befinner oss på garden Nedre Myren i 1963, hos Maren og Knut Myra, som ordner seg på slåttonn og venter sønnen Litj-Erik heim etter å ha vært 2 år til sjøs på Den Norske Amerikalinje.

Gullklokka.jpg

Sønnen dukker etter hvert opp og har med seg gaver fra det store utland, televisjonsapparat til mora og ei amerikaklokke i ekte gull til faren.

Gammel-Erik og Tomas.JPG

Kårkallen Gammel-Erik og Tull- Tomas er også to viktige personer i stykket, her salige i blikket etter at også de har fått Amerikagaver, henholdsvis sigaretter og amerikansk tyggegummi, Jucyfruit.

Taterfølget.jpg

Det drar seg til når et taterfølge, familien Fredriksen, kommer til gards og amerikaklokka forsvinner.

Litje Erik og Maria.jpg
Litj- Erik og Vakker-Maria Fredriksen finner tonen, de deler en felles skjebne med fortvilte og håpløst gammeldagse foreldre, og etter hvert oppstår det søt musikk.

Maria og Erik.jpg

Litj- Erik har planer om å overta garden og legge om drifta. Han har store drømmer for framtida, og Vakker-Maria er en del av dem.

Innstilling av antenne.jpg

Tull- Tomas gjør sitt ytterste for å stille inn TV-antenna i riktig vinkel.

Gammel-Erik og Tull-Tomas.JPG

Gammel-Erik og Tull-Tomas i en av mange komiske situasjoner.

Forhør.jpg

Når Amerikaklokka forsvinner må lensmannen hentes og det blir forhør.

Finale[1].JPG

Finale. Mysteriet er oppklart, Litj-Erik hyrer Vakker-Maria til onnataus og alt er fryd og gammen!

Publikum.jpg

- Og publikum koste seg på museumstunet.