logo_med_til_eu_roed_stortbilde

Kraftliner og vikarbyrå tema for Nei til EU

Arne Byrkjeflot tok spesielt for seg to saker på årsmøtet i Rindal Nei til EU: Det ene var byggingen av kraftlinja fra Sør-Norge til Midt-Norge, og den andre var bruken av vikarbyråer i offentlige tjenester.


I år som i fjor hadde vi Arne Byrkjeflot som gjest.
Byrkjeflot er sekretær i Trondheim Nei til EU. Han har også i en årrekke vert leder for Trondheim LO.

I år var det spesielt to saker han ville prate om:
Det ene var byggingen av kraftlinja fra Sør-Norge til Midt-Norge. Der han blant annet hevder at hovedgrunnen til byggingen ikke er å føre kraft fra Hardanger til Midt-Norge, men at linjene om en tid vil bli brukt til å føre strømmen motsatt veg, som eksport til Europa. Byrkjeflot mener også at eksport av strøm ikke gir flere arbeidsplasser, og påpeker at arbeidsplassene ligger i den kraftkrevende industrien. 
Dessuten vil en felles kraftbørs med EU medføre at vi får europeiske strømpriser i Norge, noe han mener blir feil siden vi får ulempene med å regulere vassdrag og utbygging av ledningsnett.

Det andre temaet han prata en del om, var bruken av vikarbyråer i offentlige tjenester, der han mente det var viktig for kommunene og staten og ha egne ansatte for å sikre best mulige tjenester for brukerne, Byrkjeflot hadde personlig jobba med en del slike saker, hvor de ansatte hadde elendige arbeidsavtaler, eller som han sa, - "mangel på avtaler".

Årsmøtet takket Byrkjeflot for hans gode og engasjerende tema.

Ellers ble det på årsmøtet vedtatt et skriv, som går på Norsk suverenitet i forhold til EU.

Last ned uttalen Norsk suverenitet må forsvares!


Og til slutt: HELE DET SITTENDE STYRET TOK GJENVALG

Rindal Nei til EU har informasjonsside på Trollheimsporten.

(Jon S.Bolme)