Svein Sæter

Kuliprisen til Svein Sæter

Svein Sæter fra Surnadal har fått utdelt Kuliprisen,Nordmøre Historielags pris for kulturhistorisk arbeid på Nordmøre. Han er trolig den andre fra Surnadal som får denne prisen. Første gangs utdeling gikk i 1986 til selve Kleivakongen selv, Hans Hyldbakk. En liten rettelse er kommet oss i hende

Svein Sæter har gitt ut 20 bøker i alt, derav ettert godt samarbeid med Hyldbakk. 4 verker som omhandler hendelser fra 2. verdenskrig er det også blitt. Historien om XU skrev han sammen med sin far Einar Sæter som var kurér for organisasjonen under krigen. Etter utdelingen holdt Svein Sæter et kåseri om arbeidet som skribent, noe som trollbandt forsamlingen. Veltalende, og meget dyktig historiker som bygda må være stolt av. Det var Surnadal kommune som hadde sendt inn kandidatur på vinneren.

Trollhemsporten har fått informasjon om at også vår kjære Bernt Bøe har blitt tildelt denne høythengende prisen. Den fikk han for mange år siden- informanten var ikke sikker på hvilket år. Dermed er det iallefall tre frå Surnadal som har fått prisen.
 

Svein Sæter
Etter utdelingen av statuett og diplom. Statuetten er en kopi av den kjente Kulisteinen fra Smøla fra 1030. F.v Tor Larsen, Svein Sæter, Herdis A. Marsteen, Rolf Kulbotten og Jakob Arne Dahlen.( Foto:brunsvika.net)