Bunader-1

Edgars fotoarkiv fra gamle Trollheimsporten

Kulturpris og bunader - Rindalsbunaden 1986

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 2!
 
 
Bunadnemnda for Rindalsbunaden fikk kulturprisen for Rindal kommune i 1986:

Bunadsnemda har fått tildelt Kulturprisen for Rindal kommune 1986. Fra venstre  Anne Skjølsvold, Oddlaug Haugen, Ragnhild Stavne Bolme, Gurli Landsem, Marit Grønli,  Marit Ranheim og Solveig Søyseth.

Kulturpris og bunader
Nylig gikk fristen ut for å komme med forslag på kandidater til årets Kultrupris for Rindal kommune. Så må vi vente i spenning til bygdakvelden i Kulturvøkku før vi får vite kvan som blir vinner av prisen i år. Jeg plukka da fram et bilde av vinnerne av Kulturprisen for Rindal kommune i 1986. Den var bunadsnemda, som hadde gjort et stort arbeid med å komme fram til det som i dag er Rindalsbunaden.
 
 
Dette var io 1986, og sommeren etter var det stor bunadsparade ved Rindal Bygdemuseum. Dette samla mye folk, både med bunad og tilskuere som kom for å sjå alle de prektige bunadene som var å sjå ved museet. Mye må det ha vært å sett, for sjøl har jeg drøyt 30 gamle negativer fra denne dagen ved museet. Og her er et utvalg av bildene jeg tok den gangen.
 
Opptoget på veg mot Rindal Bygdemusem.
 
Spellmannen, Arne Aune, leder opptoget. Like bak følger Morten Skadsem som da var leder ved Rindal Bygdemuseum.

Jenter i bunad. Fra venstre søstrene Åse, Bodil og Ragnhild Børset, Kari Lise Frisvold Olsen, Marte Skadsem, Tora Frisvold Olsen, Marit Solvik, Marit Mogset og Karin Nordli.
 
Fra museumstunet. Helt til venstre ser vi Morten Skadsem. Så Astrid Sjømæling med mikrofonen. Karen i midten er vel Kjell Fiske, og helt til høgre ser vi Anne Skjølsvold. De andre klarer jeg ikke  å ta namnet på i farten, men om noen av leserne kjenner dem att, gi gjerne melding til Trollheimsporten om det.
----
Og her kommer det:
- Eg meiner namna på deltakarene på det siste bildet er:
Til høgre for Morten Skadsem og Astrid Sjømeling: Gudrun Bolme, Bolmbakken, Kjell Fiske,  Marit N. Bolme, Bolmvollen, Gunvor Landsem, Astrid Børset, Austistua og Anne Skjølsvold.
 
 
Helsing Ragnhild Stavne Bolme