Fra den permanente utstillinga på Nils Aas Kunstverksted (690x518)

Kunstlag på utflukt

Lørdag 11. juni var Rindal Kunstlag sine medlemmer på sin etter hvert tradisjonelle kunsttur. Denne gangen, som i 2012, gikk turen til "Den Gylne Omvei" på Inderøya.

Første kunststopp var på Nils Aas Kunstverksted på Straumen, hvor vi både så den permanente utstillinga til Nils Aas og ei utstilling av sommerens utstiller; Sverre Koren Bjertnæs fra Trondheim. Deretter gikk vi en runde i Muustrøparken for å se på skulpturene og salgsbodene på Straumens Dag. Deretter gikk reisa til Gulburet for en bedre lunsj, retten besto utelukkende av kortreiste råvarer, heimbaka brød og heimbrygga øl. I tillegg til gårdsbutikken på tunet, var det også utstillinger både av malerier og glasskunst på gården.

Neste stopp på programmet var hos de kjente kunstnerne Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno som viste torsoer, fat, vaser i keramikk med spennende glasurer i magiske omgivelser. Dagens siste kunststopp var hos Svingen keramikk, keramikerparet Kristin M. og Anders Bromstad lager bruksgjenstander i leire. Også her ble vi møtt av en utrolig gjestfrihet og vi fikk oppleve et galleri, hjem og en hage helt utenom det vanlige. Som for fire år siden spiste vi middag på Øyna, denne restauranten har en utrolig utsikt over Inderøya og Trondheimsfjorden og med hjelp av en utflytta rindaling som tilfeldigvis var på Øyna samtidig med oss, fikk vi tatt et gruppebilde av reisefølget med sjåfør. En flott tur i godt selskap og mengder av uforglemmelige sanseinntrykk både for kropp og sjel.

Ragnhild Stuberg (690x518).jpg

Svingen keramikk_690x920.jpg

 

Tekst og foto: Rindal kunstlag