Picasa

Latteren satt løst i Torshall

Edgar Landsem fortalte fra Rindals skihistorie, Kor Gøttj sang og Oddbjørn Heggem delte egne dikt med oss. Trivelig «heiskveld» med loddsalg til inntekt for den nye stolheisen i Torshall.

Det var ikke noen stor forsamling Oddvar Løset kunne ønske velkommen til denne innsamlingskvelden, men loddsalget gav 6 692 kroner til stolheisen.

 I tillegg overrakte Oddbjørn Heggem 1500 kroner fra salg av kassetten «Putre Puff» med «Labbetaran» utgitt for akkurat 30 år sida. (Han har fremdeles et restopplag for den som har kassettspiller!). Denne kassetten hadde et salg på 12 000 kroner for 30 år sida! Den inneholder tekster av Jon Langli og Oddbjørn Heggem, og Oddbjørn framførte noen av disse og andre muntre dikt han har skrevet.  

 

Edgar Landsem kjenner til mesteparten av skihistoria i Rindal, og det er ei stolt historie han deler med oss.

Vi hadde ikke bare landets tetteste forekomst av skifabrikker! Det var ganske tett mellom topp skiløpere også. Edgar viste til 70-80 premier fra Holmenkollen, m.a. en 6.plass av Nils Bjørnstad, som satt i salen, og 8 OL-deltakere fra 1928 til 1956. Generalstabens Pokal var i sin tid et ettertrakta trofé for skikretsene. Troll hadde tatt denne alene et par av de beste åra først på 50-tallet.

Gode kilder til lesing av mer lokal skihistorie, er Bernt Bøes bok «Mang å minnast» fra 1981 og bøker av Thor Gotaas og Jakob Kjersem.

 

Klikk på bilda nedafor og se de større og som bildeserie!

     

1-IMGP6927
Edgar Landsem delte gode skihistorier med oss
1-IMGP6922
Historiene skapte munterhet og god stemning i salen
1-IMGP6931
Kor Gøttj gledde oss med sangen sin
1-IMGP6933
Kassetten til Labbetaran gav 12 000 kr i salgsinntekter for 30 år sida!
1-IMGP6935
Oddbjørn Heggem avslutta med å framføre diktsyklusen Marit og Ola, et drama i tre akter vil jeg kalle det