stor interesse 2_1024x975

Mange på åpning av juleutstillinga til Grethe By Rise

Det var fullt hos 3 Venner da Grethe By Rise åpna si juleutstilling i dag. - Jeg har gledet meg lenge til i dag og nå vil jeg ikke heim, sa en glad og fornøgd leder Kristin Langli i Rindal kunstlag, da ho ønska velkommen til årets juleutstilling. Ho hadde bare skryt å komme med til Grethe By Rise. - Det har vært supert og jeg har storkosa meg med samarbeidet, sa Kristin.

Grethe By Rise (over sammen med leder Kristin Langli i Rindal kunstlag) fortalte litt om bakgrunnen for kunsten ho driver med og teknikkene ho bruker - akryl, akvarell og eggoljetempera - en gammel teknikk, nærmest evigvarende, fortalte ho og inviterte alle til Trondheim.

Til høyre: Interessa for juleutstilliga til Grethe By Rise var stor.

Mange frammøtte - mye salg
I gikk ho smilende blid blant alle interesserte. Det var godt over 40 frammøtte i ruskeveret i Rindal i dag. Alle kosa seg med kaffe og kunst inne hos 3 Venner. Og bildene fikk fort røde lapper - nesten før vi fikk sett på dem.

Kristin Langli rosa samarbeidet med Grethe By Rise og syntes det var svært trivelig at ho kunne komme. - I fjor vart det ikke noen juleutstillig, og jeg må innrømme at det ikke er så enkelt å få tak i kunstnere til utstillinger. Men hos deg Grethe har det bare vært positivt heile vegen, sa ho.

Et av måleriene ble loddet ut og trukket blant kunstlagets medlemmer - og det måleriet vant Ann Ingeborg Grimsmo. Et annet måleri blir det tatt lodd på under utstillinga og trukket siste åpningsdag.

Grethe By Rise har med 27 måleri i utstillinga. Ellers var det mange silketrykk å få kjøpt.

Åpent til neste søndag
Utstillinga er åpen i morgen søndag mellom klokka 14 og 16 - og fra mandag 28. november til og med fredag 2. desember klokka 18-20. Lørdag 3. desember er åpningstida klokka 11 - 15 og søndag 4. desember er avslutningsdagen, da åpent mellom 14 og 16. Sjå plakaten her: Plakat julekunst 2011.

Trollheimsporten hadde denne reportasjen på forhånd og møtte Drillo-assistenten Ola By Rise, mannen til Grethe, leid inn som "slave" før åpninga.

Rindal kunstlag er medlem av Trollheimsporten med informasjonsside. Bli medlem - klikk her. Alle medlemmer her!

Under ser du fra utstillinga og nedenfor kan du klikke på bildene fra åpninga hos 3 Venner i dag og sjå dem større og i serie:

Grethe åpner_1024x703
Grethe By Rise forteller om kunsten og uttrykket sitt. Alle foto: Willy Karlstrøm
Kristin Langli åpner_1024x657
Leder Kristin Langli i Rindal kunstlag åpnet utstillinga og ønsket velkommen.
stor interesse 1_1024x736
Stor interesse for kunsten til Grethe By Rise.
Grethe Inga_1024x792
Vår egen kunstner, Inga Dalsegg, stakk også innom og fant fort tonen sammen med Grethe By Rise.
Kristin Grethe 3_1024x955
Kristin Langli og Grethe By Rise.
kunst 1 Marit_1024x528
Kristin Grethe 2_1024x699