Mye nyttig om mat
Vi blir det vi eter
Vi blir det vi eter, sier en engasjert Berit Nordstrand.
Det kan være et påskudd for hver og en av oss til å ta en titt i speilet og tenke over hva vi har putta i munnen den siste tida. Og viser ikke speilbildet det vi helst ønsker å se, er det aldri for seint å gjøre noe med det. Ungene våre vil vi det beste for, og hvis det var noen i salen som trodde at lettprodukter og mat med sukkererstatninger var tingen for å unngå overvekt, fikk noe å tenke på.
Spis deg glad!
Gi ungene helmelk! Melkefettet styrker immunforsvaret!
Vekk med margarin, lettrømme og lettmajones!Bruk smør og helfet rømme! Det er ikke smart å spise magert. Ikke blir du smart av det heller!
Et mer grønsaker og bær og ta for deg av hele ”grønsaksregnbuen”!
Rotfrukter og kål er fantastisk sunn og billig mat!
Hell olje eller smelta smør over grønsakene. Det øker energiopptaket.
Gi ungene egg!
Sukker kan med fordel erstattes av honning og lønnnesirup.
Koksaltet kan du strø på veien og erstatte med mineralsalt.
Alle må ha tilskudd av D-vitaminer om vinteren, og jod trenger vi. Da må vi ete kvit fisk. Det holder ikke med ”firkantfisk” og fiskekaker, og ungene må ha tran!
For oss voksne:
Bytt ut de sukkerfri pastillene og tyggegummien i veska med en nøttepose og mørk sjokolade. Kunstige søtningsstoff trigger bare søthungeren.
Bak brødet sjøl og erstatt mye av kvitt kveitemjøl med grovt mjøl med kli og kim og korn. Bygg og havre anbefales!
Persille beskytter mot brystkreft. Nøy deg ikke med å strø litt persille over maten. Et hele dusken!
Melkefett motvirker rynker i huden.
Tomat er verdens beste blodtrykksmedisin, helst med litt olje over.
Noe å tenke på:
Nordmenn eter i gjennomsnitt 31 kg sukker pr år.
I dag bruker vi 20 % av matbudsjettet vårt til godteri og brus og klager over at maten er dyr!
Det vi før kalte gammelmannsdiabetes kan en i dag finne hos barn ned til 5 år!
Fraiva
Berit Nordstrand driver firmaet fraiva som betyr frø. For at frøet skal bli til en plante må det ha godt jordsmonn og gode vekstvilkår. Slik er det også med oss mennesker.
Berit Nordstrand, lege, seksbarnsmor og livsnyter er genuint opptatt av kosthold og ernæring og reiser rund og holder foredrag. I går delte hun sine kunnskaper med rindalingene.
- Dette gjør jeg fordi jeg vil at flest mulig skal ha det best mulig, avslutta hun.
Mange nytta muligheten til å skaffe seg Berit Nordstrands bok ”Mat med mer”
- Og Rindal Sanitetsforening serverte kveldsmat i pausen.
Besøk Berit Nordstrand på heimesida fraiva.no
Der finner du oppskrifter og mye mer om mat
Forventningsfullt publikum i et fullsatt Attanova
Rindal Sanitetsforening serverte kveldsmat
Det var folkehelsekoordinator Grete Ranes Heggem som hadde invitert Berit Nordstrand, her til høyre med vel fortjente blomster, til Rindal