Skimuseer_700x535

Rindal skimuseum

Nettverkstreff for skimuséer i Rindal

2. mars i år var ansatte ved alle skimuséene i landet invitert til Holmenkollen. Der ble det dannet et nettverk for skimuséer i Norge. I går og i dag er nettverket samla på Rindal skimuseum.

Det er mange skimuséer i Norge, og det kan være nyttig å samles av og til for å ta opp felles utfordringer, diskutere ting, få nye ideer og lære av hverandre. Å se og oppleve de andre museene er også selvfølgelig interessant.

I mars var det full omsvisning i Holmenkollen, der de tilreisende til og med var helt til topps i ovarennet og fikk oppleve hopptrening sett ovenfra.

Neste nettverkstreff ble bestemt til september, da med Rindal skimuseum som vertskap. I går kom de tilreisende med tog fra Oslo, og etter en sen lunsj i museumskaféen ble det orientering og full omvisning på skimuséet.

Museumsfolkene overnattet på Saga Trollheimen Hotell, hvor det var middag i går kveld, og i dag fortsetter samlinga på skimuséet der samlingsforvaltning er tema.

Rindalsbygda tok imot gjestene med septembersol og flotte høstfarger. De tilreisende hadde bare godord å si om besøket. Om bygda ble det sagt at her var idyllisk og velstelt, om muséet ble ordet imponerende brukt, og lignende positive adjektiver ble uttalt om Saga Trollheimen Hotell som serverte velsmakende reinsdyrsteik og riskrem til middag.

I utstillinga_700x466.jpg

Omvisning i utstillingene

Lirj-Larsbua_700x466.jpg

Besøk i Litj-Larsbua

Skimuseer_700x535.jpg

Etter middag på Saga Trollheimen Hotell: Foran: Freya Folåsen (Holmenkollen), Kristi Marie Tveit (Norsk skieventyr, Morgedal) og Anne Skjølsvold (Rindal skimuseum)
Bak: Gate Myhre (Sverresborg), Knut Olaf Kals (Thorleif Haugs hjem, Lier), Åslaug Midtdal (Holmenkollen), Per Øyvind Østensen (Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg), Kari-Elin Bolme Løfaldli (Rindal skimuseum), Birgitte Espeland (Holmenkollen), Mari Synnøve Stakson (Norges Olympiske Museum, Lillehammer) og Silja Axselson (Holmenkollen)

 

Om sommersesongen på skimuseet er over, foregår det stadig ting her. Det tas imot grupper på bestilling, og i løpet av en ukes tid har det vært to busser på besøk, det har vært skoleformidling med potetopptaking for skoleelever og fredag kveld ønskes velkommen til arrangementet ”Slekters gang”.