NTF logo

Nytt medlem i Trollheimsporten

Norsk Thyreoideaforbund Indre Nordmøre lokallag

Trollheimsporten er glade for å kunne presentere Norsk Thyreoideaforbund (NTF) Indre Nordmøre lokallag som nytt medlem. Med det passerer Trollheimsporten 200 medlemmer tilsammen - imponerende! Det viser at svært mange, små og store, ønsker og ser seg tjent med å bruke Trollheimsporten som sin kanal for profilering og informasjon ut. NTF ivaretar interesser til personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen (thyreoidea). Sjå meir:

Norsk Thyreoideaforbund Indre Nordmøre lokallag er nytt medlem på Trollheimsporten med informasjonsside - klikk på linkenBli med du også. Alle som er med her

Slik presenterer NTF IN lokallag seg sjøl:
Hva er Norsk Thyreoideaforbund (fork. NTF), forbundet med dette eiendommelige navnet? I Norsk Thyreoideaforbunds handlingsplan for 2013 – 2014 står det: «Norsk Thyreoideaforbund (NTF) skal ivareta interesser til personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen (thyreoidea) (....) Forbundet er partipolitisk og livssynsmessig nøytralt.»

Hvilke utfordringer kan en få når skjoldbruskkjertelen (thyreoidea) slår seg vrang? Bente Bakke, tidligere redaktør og forbundsleder i NTF, journalist og stortingsrepresentant, sier det slik: «Føler du at du ikke lenger orker så mye som andre, er blitt mer frossen, husker dårligere, føler deg nedstemt og legger på deg uten å spise mer? Eller plages du med et hjerte som går på høygir, at du er varm, svett, irritabel og går ned i vekt selv om du har fått en glupende appetitt? Da kan stoffskiftet ditt ha blitt for lavt eller høyt, slik det trolig skjer med hver 6. kvinne og hver 15. mann i Norge.» «Men», sier Bente Bakke, «det er hjelp å få.»

Audhild Løhre har i flere år vært leder i NTFs faglige råd. Hun har også skrevet boka «Hyperthyreosen og meg». Nå er boka nylig utgitt på engelsk. Jean Gaffney Kvendset har oversatt den.

Audhild har holdt mange foredrag i NTFs lokallag rundt omkring i landet og har dermed vært til stor hjelp og trøst for mange.

Audhild var med å starte NTF Indre Nordmøre lokallag og var leder i mange år.