Søndag
Søndag Delvis skyet
Delvis skyet
Svak vind
Mandag
Mandag Regn
Regn
Flau vind
Kirkebøker_715x503

Nytt fra Slektsforum for Indre Nordmøre

Slektsforum for Indre Nordmøre har kontor i tredjeetasjen i det gamle kommunehuset på Skei og er bemanna mandager kl 18.00 – 21.00 fram til og med 10. desember. Digitaslisering av kirkebøkene for området og korrekturlesing av registreringene er hovedaktiviteten disse kontorkveldene. Kom gjerne innom om du har spørsmål om slekt eller er interessert  i hvordan registreringen gjøres.
 


I uker med partall  er det Kåre Bævre og Lars Jostein Bævre som er å treffe, og  i uker med oddetall er det Eva Riktorsdotter Hagen og Torild Halset.


Her er det korrekturlesing som utføres. Eva med registreringene på sin skjerm og Torild med en skanna versjon av den originale håndskrevne kirkeboka på sin skjerm. For at den digitaliserte versjonen skal bli mest mulig korrekt utføres korrekturlesingen av andre enn de som utførte registreingene første gang. Tolkingen av prestene håndskrift kan ofte være utfordrende.


Etter hvert som en bok eller en del av en bok er registrert og korrekturlest legges den ut på
DIGITALPENSJONATET, SFIN-ROMMET:
http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebMeta.exe?slag=vispensjonat&pensjonat=indrenord&pensjonatnr=195


 

ARBEIDSPLAN FOR 2012
 
KURS I GOTISK SKRIFT 10 TIMER
         fredag 20. januar kl 1800 og lørdag 21. januar.
ÅRSMØTET
         torsdag 15. mars kl 19.00.
ÅPENT KONTOR
         i 3. etg. i gamle kommunehuset på Skei mandager til og med 10.desember kl 18. 00 – 21.00. Medlemmer og andre slektsinteresserte velkomne innom.