sau_400x248

På jakt etter alveldens gåte

Søndag 5. august arrangerer Norsk Vandrefestivali samarbeid med Surnadal og Rindal Sau og Geit tur til Halsa på jakt etter alveldens gåte. Denne turen er opplagt som en familietur for både barn og voksne med innlagt grilling, men er kanskje spesielt interessant for den som driver med sau. Det er påmelding til turen innen lørdag 28. juli.

På jakt etter alveldens gåte

Sauen er en viktig ressursutnytter av utmark og en kjær kulturlandskapspleier. Men å slippe sauene til fjells er ikke uten fare. Aveld er en sykdom som kan forårsake store tap hos sauer som beiter i utmark. Dette er også tilfelle på våre trakter.
Forsker Ivar Mysterud fra Universitetet i Oslo har med glød og entusiasme lagt ned en stor innsats for å finne svaret gåten om alveld. Feltarbeidet i denne forskningen har foregått i Halsa og Surnadal, med området rundt Botnavatnet i Valsøyfjorden som et kjerneområde.
Er du nysgjerrig på biofilmen Møregele eller kanskje du vil høre mer om hva Halsakvintetten er? Blir du med på denne turen får du høre mer om disse spennende naturfenomener og hva de betyr for alvelden. Turen foregår i et naturskjønnt fjellandskap ved Botnavatnet. På Botnasetra blir det servert grillmat med drikke til og Guri Sæter Otnes vil fortelle om seterlivet der som var aktivt til ut på 60-tallet.
 

Tid og sted søndag 5. august kl 11:00, P-plass ved Reinslivatnet, 1 km fra Fossdalen/ Halsa
Varighet dagstur
Alder familietur, barn i følge med voksne
Pris kr 100/ gratis u 15 år
Påmeldingsfrist en uke før
Arrangør og arrangørkontakt Norsk Vandrefestival, saualslagene i Rindal, Surnadal og Halsa ved kontakt Ivar Vullum tel 411 40 910

Det blir anledning til å kjøpe grillmat til kr 50,00

 

Påmelding innen lørdag 28. juli.

Medlemmer i Rindal Sau og Geit melder seg på til  til Svein Skjølsvold
tlf. 71666526/40865566

Medlemmer av Surnadal saualslag til Solmund Solstad tlf. 95119738

Se også hjemmesida til Norsk Vandrefestival