016_1024x683

Påfyll av inspirasjon

Surnadal Husflidslag har i helga nok en gong markert seg som en solid aktør innenfor husflidsmiljøet. De har vært vertskap for to kurs; Det ene i redesign av klær for ungdom på Vårsøg hotell, det andre et inspirasjonskurs for barne- og ungdomsinstruktører i lagets lokaler på Nymoen. Les mer om kurset på Nymoen ved å klikke på les mer, og kurset på Vårsøg hotell ved å klikke her.

Lærer Sigbjørn Børset fra Ålvundeid sammen med en fornøyd gjeng fuglekassesnekkere. Dyktige damer, kunne han fortelle! Alle foto: Norunn Holten

Kurset på Nymoen var et inspirasjonskurs for instruktører som arbeider med barn og ungdom. Det samlet hele 32 deltakere, de fleste fra Møre og Romsdal, men også en del fra Nord- og Sørtrøndelag. Kurset har kommet i stand som resultat av et samarbeid mellom fylkeshusflidslaga i Møre- og Romsdal og Trøndelagsfylka og husflidskonsulentene i de samme fylka. De har bytta på å arrangere kurs, og denne gangen er det Møre og Romsdal Husflidslag og husflidskonsulent i Møre og Romsdal, Randi Hole, som har vært arrangør. Randi Hole honorerer Surnadal Husflidslag, som har vært vertskap for arrangementet, for ikke bare å ha stilt sine flotte lokaler til disposisjon, men også for å ha diska opp med lunch til kursdeltakerne.

Kurset på Nymoen satte fokus på både teori og praksis. I tillegg til påfyll av nyttig teori for den som driver frivillig barne- og ungdomsarbeid, kunne deltakerne på kurset også melde seg på to av fire praktiske emner som man kan arbeide med sammen med barn og ungdom. Det ene var «Barn og symaskin». Her var Annie Eikenes instruktør. Hun er forfatter av boka: «Barn + symaskin = gøy», utgitt i 2011. Boka er beregna på voksne som skal lære barn å sy på symaskin. Den beskriver forskjellige modeller i lappeteknikk som vesker, pennal, puter og tepper, og symaskingruppa arbeidet med denne boka som utgangspunkt. Den andre gruppa arbeidet med billedvev, og her var Anne-Kirsti Espenes instruktør. Gruppe tre arbeidet med brikkevev under Siri Hetland Myrsets kyndige veiledning. I gruppe fire var tema enkel snekkering, og her var Sigbjørn Børset fra Ålvundeid lærer. I denne gruppa lagde deltakerne fuglekasser for kjøttmeis og svart-kvit fluesnapper.

 Anne-Kirsti Espenes observere og hjelper damene som arbeider med billedvev.

 

Instruktør Siri Hetland Myrset var lærer i brikkevev og følger her med på arbeidet.

Annie Eikenes instruerte om sying ut ifra sin egen bok: Barn + symaskin = gøy.

Sentrale aktører under instruktørkurset på Nymoen: Fra venstre leder i Surnadal Husflidslag, Torunn Nordvik, studieleder i Møre og Romsdal Husflidslag, Ingjerd Husøy, barnekontakt Anne Berg Ludvigsen og husflidskonsulent i Møre og Romsdal, Randi Hole.

Slik kan det bli på hylla etter at man har svingt seg rundt med symaskin og boka "Barn + symaskin = gøy"!