Landsem Haltli 1

Rindal for 32 år siden

- Et lite blikk inn i en epoke av Rindals næringsliv som er borte i dag - produksjon av ski. Etter 13 års ansettelse ved Landsem Ski så ble det tatt noen bilder, forteller Edgar Kattem. Kanskje på tide å finne dem fram - nå som planene om et skimuseum i Rindal ser ut til å bli en realitet. Vi har mye historie å ta vare på til glede for mange:
Edgar Kattem har igjen dukket ned i sitt fotoarkiv og bidrar denne gangen med stoff fra gamle Trollheimsporten. Dette stoffet fra Landsem skifabrikk og Rindal skifabrikk ble lagt inn på Trollheimsporten 23. april 2006. Nå oppdaterer vi det og det har gått fire år til. Dermed blir det Rindal for 32 år siden.
 
Du finner alt stoffer fra fotoarkivet til Edgar Kattem under På Porten på Hovedsida - klikk deg fram til Edgars fotoarkiv og Edgars fotoarkiv 2010.
 
Disse gamle negativene er lagret under året 1978, så jeg får tro at det er rett. Det var den tida da Landsem Skifabrikk leide lokaler i bygget til Jostein Haltli (Rindal Skifabrikk). Bildene i fra produksjonen er i fra lokalene til Rindal Skifabrikk på "Dalen" i Rindal sentrum.

Den første "skikkelige" firmabil til Landsem Ski. En tidlig utgave av Toyota Hiace. En bil med dårligere egenskaper for kjøring på vinterføre har knapt rullet på de rindalske vegr. En som mange ganger har prøvet å kommet seg opp fra inngangen  til Rindal Skifabrikk og opp på hovedvegen med denne bilen, kan underskrive det!

Produksjon av Landsemski ved Rindal Skifabrikks lokaler. Jostein Haltli legger sammen  emnene til et treski. I bakgrunnen ser vi en av de gamle Ankerløkken limpressene.

Jostein Haltli taper sammen delene til et ski før det legges i limpressa.

Etter liming grovpusses skiene på pussbåndet. Her er det Gunnar Jonli som pusser overplata på et ski.