Rindal Høyre til valg

De vil bygge samfunnet på tillit til enkeltmennesket, og mener selv de har det mest konkrete tiltakene i valgprogrammet. Nå er Rindal Høyre klare for å sanke stemmer i Rindal.

Rindal Høyre valg 2015_690x411.jpg

F.v. Ola Bakk, Kristin Merethe Fosseide, Hege Gåsvand, Nils Bakken, andrekandidat Ola Bakken, ordførerkandidat Magnar Dalsegg, Ronny Løset og Ingrid Kvam Moen.

 

Rindal Høyres overordnede mål er å gjøre det attraktivt å drive næringsvirksomhet, arbeide, bo og leve i Rindal. Det vil de oppnå med et konkurransedyktig næringsliv, flere arbeidsplasser og bedre kommunal økonomi.

 

Barn og unge

- Nytt på valgprogrammet er at vi ønsker å beholde bygget etter Øvre Rindal skole for å lage et bofellesskap for eldre, forteller Ingrid Kvam Moen.

Rindal Høyre mener det kan skapes et gjensidig, givende samarbeid mellom Øvre Rindal barnehage, SFO og de eldre.

Barn og unge er i det hele tatt en av de store prioriteringene for partiet. De mener leksefri skole, helsestasjon med fast kontortid, og fritt skolevalg i videregående skole skal være med på å bedre skoletilbudet. I tillegg vil Rindal Høyre jobbe for økt busstrafikk gjennom Rindal, med rute fra TIMEkspressen, for at skoleungdom kan bo lengre hjemme - og samtidig gagne pendlerne i kommunen.

- Undervisningen skal være god nok på skolen, så elever slipper å jobbe med lekser hjemme. Fokuset er ofte bare på gjennomføringen av lekser, og ikke det å lære noe i prosessen. Barna blir skolelei, og det fungerer mot sin hensikt, mener Hege Gåsvand.

Leksefri betyr gjerne lengre skoledager, og samtidig vil ansvaret i større grad tillegges lærerne.

- Vi må ha best mulig lærere i en best mulig skole, oppsummerer Magnar Dalsegg.

 

Økonomi

Rindal Høyre ønsker å beholde dagens ordning med eiendomsskatt kun på verker og bruk, og stiller seg sterkt imot vedtaket om utvidet eiendomsskatt.

- Dette vedtaket vil bli fjernet om mange nok stemmer på oss, fastslår Gåsvand.

Dalsegg mener man må tenke annerledes for å finne alternative løsninger på den prekære økonomiske situasjonen i kommunen. En gjennomgang av den kommunale organisasjonen og av tjenestetilbudene vil være konkrete tiltak for å oppnå balanse i driften.

- Se bare på Kristiansund, der kuttet kommunen 60 årsverk, eksemplifiserer han.

 

Av andre kampsaker nevnes omklassifisering av fylkesvei 65 til riksvei, videreutvikling av sentrumsområdet og styrking av privat eiendomsrett.

Her finner du Rindal Høyres valgprogram i sin helhet (pdf).

 

Rindal Høyres listekandidater:

1. Magnar Dalsegg

2. Ola Løseth Bakken

3. Malin Gåsvand Løset

4. Ola Bakk

5. Nils Bakken

6. Njål Fiske

7. Kristin Merethe Fosseide

8. Sivert Granmo

9. Hege Gåsvand

10. Ronny Løset

11. Ida Moen

12. Ingrid Kvam Moen