Svein+o+sau

Rindal Sau og Geit ønsker beiteplan

I en uttale om utvidelsen av hytteområdet i Tørsetmarka ønsker Rindal Sau og Geit og Rindal beitelag at kommunen sørger for ei utarbeiding av ei beiteplan. - Med ei slik plan vil man kunne påvirke at områder for hyttebygging blir lagt til områder med "dårlig" beiteland og der det er til minst mulig ulempe for beitedyra.

Rindal Sau og Geit ved Svein Skjølsvold og Rindal beitelag ved Sigmund Moen Trønsdal har kommet med en uttalelse omkring utvidelsen av hytteområdet i Tørsetmarka, som nå er ute til offentlig ettersyn.

- Plana som er lagt ut til høring viser at grunneierne ønsker en stor utvidelse av hytteområdet og mange nye hytter. Dette vil helt klart påvirke beitebruken i området, går det fram av uttalen.

Rindal Sau og Geit ser det som svært viktig at det blir tatt hensyn til beitenæringa når det etableres nye hyttefelt og når etablerte felt utvides vesentlig. Vi er klar over at økonomiske interesser tilsier at salg av hytter og tomter på kort sikt er mye mer lønnsomt enn bruken av utmarka til beiting med sau. Derfor er det, etter vårt syn, viktig at Rindal kommune sørger for at det blir utarbeidet en beiteplan. Med en slik plan vil man kunne påvirke at områder for hyttebygging blir lagt til områder med "dårlig" beiteland, og der det er minst mulig ulempe for beitedyra, heiter det.

Les heile uttalen her.

Rindal Sau og Geit er med i Trollheimsporten - bli medalle!