Seniordans

Skimuséet har åpna for sommeren

I dag var det markering av sommeråpning av Rindal skimuseum, og mange tok turen dit for å ta søndagsmiddagen i kafeen, handle på låvemarkedet, se på seniordans og innta ettermiddagskaffen i Bjørnåsstøggu med nysteikt hyllkake til.

Flagget[1].JPG

Flagget var heist og arrangøren var nok spent på om været ville holde på åpningsdagen, ble det regn? Men det holdt! - Og publikum applauderte etter Rindal seniordans sin uhøytidelige oppvisning på tunet. Konklusjonen var at seniordans "kler" museumstunet godt (ingressbilde)

Kjøkkengjengen ny.jpg

I sommer treffer du disse blide sommerhjelpene på skimuséet: Britt Grete Moen, Tølløv Heggem, Irene Løfaldli og Ida Kaspara Hyttebakk som bød på rømmegrøt og spekemat på åpningdagen.

Grautsalg.JPG

Og mange var det som benytta anledningen til å innta søndagsmiddagen på skimuséet i dag.

Kjøkkengjengen.JPG

I Bjørnåsstøggu var disse representantene for venneforeninga i gang med forberedelse til første søndagskafé: Inger Nerland, Grete og Tor Olav Tiller. I dag kunne de by på nysteikte hyllkaker til kaffen. Venneforeninga vil ha åpen søndagskafé hver søndag i sommer.

Bjørnåsstøggu.JPG

Fine Bjørnåsstøggu pynta og klar til å ta imot gjester.

Hæmstelt.jpg

På låven kunne du finne mellom andre Hæmstelt med ferske brød og kaker. Baker Martin Trønsdal hadde i dag hjelp av mamma Irene.

Holum gård.JPG
Gunn Elin Folland hadde tatt vegen fra Holum gård i Meldal med sine ullprodukter fra egne sauer: skinn, egentova og -sydde ullsåler og garn spunnet av ull fra egne sauer.

Storkvikne gård.jpg

 Inger Lise Kvikne fra Storkvikne gård på Svorkmo hadde med egg fra egne høner og en del andre produkter hun har for salg på gårdsbutikken, fra andre lokale produsenter, som honning og sjokolade mellom annet.

Vigdis Kvam.jpg

Noen mer lokale produsenter var også representert, som Vigdis Kvam med heimebaka flatbrød og forskjellige håndarbeidsprodukter.

Både muséet og markedet har åpent til kl. 17, så det er enda ikke for seint å stikke innom for kjøpe seg rømmegrøt eller for å gjøre en god handel.