Skikt og skyt 1_1024x681

Skyttermiljøet i Rindal

Skytterbanen i Rindalshuset er mye brukt. Det er treninger hver kveld av en eller annen skyttergruppe. Og stevner rett som det er. Da Trollheimsporten stakk innom fredag kveld var det Rindal Jeger og Fiskerforbund som var i full gang med treninga. Forrige helg hadde Rindal Pistolklubb innendørsstevne i hallen og denne helga er det Rindal Skytterlag som arrangerer samlagsstevne for Nordmøringene. I alt 140 skyttere er påmeldt!

Det var en ivrig gjeng fra Rindal Jeger og Fiskerforening Trollheimsporten møtte på skytterbanen i RIndalshuset. Hver sin 22 kaliber med kikkertsikte. Men med gode rutiner og trygge rammer. Fredagene er øvingskvelder for disse karene. Eller i alle fall annenhver fredag. Innendørssesongen begynner nå og varer helt til i august. Da bærs det ut i terrenget.. På "ordentlig jakt".

Men før det er det mange stevner rundt omkring. Innendørs- og utendørsstevner. Selv arrangerer de utendørsstevne oppi Romundstadbygda den 27. april. Et stort arrangement som trekker folk fra hele Nordmøre. Da er avstanden de skyter på 200 meter mot 25 innendørs. De skyter på dyrefigurer av forskjellig størrelse. Fugler, rev, elg og hjort. Gaupe. Bare for å nevne noen. Rindal Jeger og Fiskerforening arrangerer også jegerprøven for førstegangsoppskytere.

Stein Olsvik er glad for at det er et så svert skyttermiljø i bygda. Og er også glad for de flotte forholdene de har  med innendørsbanen i Rindalshuset. Treningskveldene er flott øving for jegere som skal ut i felten når høsten nærmer seg. Alle som ønsker å være en del av det store skyttermiljøet i Rindal er hjertelig velkommen til å bli med. Enten de melder seg inn i Rindal Jeger og Fiskerforbund, Pistolklubben eller Rindal Skytterlag.

Og nettopp Skytterlaget er det som er i sving denne helga. I Rindalshuset. Da arrangeres Samlagsstevne. Og det er i alt 140 skyttere fra hele Nordmøre som skal i ilden. Både lørdag og søndag blir det skyting fra kl 10 til halv 5. Ta gjerne en tur innom og se på. Det skal vi i Trollheimsporten

Klikk på bildene under for å se dem større og i serie:

 

På med øreklokkene_1024x681
På med øreklokkene. For når ti skyttere dundrer i veg høres det godt i rommet!
Reven som blink_1024x681
Mikkel Rev sitter og venter på små runde kulehull.
Stein Olsvik med flere blinker_1024x681
Stein Olsvik viser fram flere blinker som de bruker på øvingene sine.
Skikt og skyt 1_1024x681
Sikt og skyt! En dundrende kavalkade av skudd. Og fokuserte skyttere.
Sikt og skyt_1024x681
Med kikkertsikte gikk det godt å treffe blinken som var 25 meter unna
Resultat1_1024x681
Fort fram for å se resultatet. Ble det blink?
Resultat2_1024x681