Onsdag
Onsdag Skyet
Skyet
Flau vind
Torsdag
Torsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
ved Bøkleppen_1024x768

"Blikjenttur" i Settemsdalen og Bøfjorden

Slektsforum for Indre Nordmøre

Lørdag 3.september var Slektsforum for Indre Nordmøre på “blikjenttur” i Settemsdalen og Bøfjorden. Det var 14 deltakere. Bernt Bøe møtte en ivrig gjeng på Åsskardshøgda og fortalte om bosettinga i Settemsdalen, og deling av gårdene der. I Settemsdalslettet fikk de oppmøtte innblikk i nyreisningsbrukene og ved minnesmerke på Haugaskardet fikk de fortalt historia om Mannbjørnen.

Torild Halset forteller til Trollheimsporten at turen så gikk utover til Kallset, der de hadde en kafferast og trivelig prat. På tilbaketuren losa Bernt dem gjennom Sjøbruksmuseet, der både sildefiske og sandfrakting var tema.

Etter det satte de kursen over brua til Bølandet og helt utpå Bøkleppen, og det siste stykket ned til Kleppanausta spaserte de. Bernt orienterte om små husmannsplasser som er borte for lenge siden, han viste fram tufter etter tidligere boplasser. Tilslutt var det middag på Elvanesset før vi dro tilbake til Surnadal.

Slektsforum for Indre Nordmøre er medlem av Trollheimsporten med informasjonsside. Bli medlem - klikk her. Alle medlemmer her!

Klikk på bildene under og sjå dem større og i serie:

 

ved Bøkleppen_1024x768
Her er alle samlet på tuftene av et gammelt fjøs ved Bøkleppen
I gapahuken ved Kleppanausta_1024x768
Historietime i Gapahuken ved Kleppanausta,der de fikk vi høre om fiskerbøndene,forlis på fjorden og skiferbruddet i Trodalen.
Føremiddagskaffe ved rasteplassen innen for Kallset
Føremiddagskaffe ved rasteplassen innen for Kallset.