Annonse:

"Surnadalsøra i gamle dager"

Årets hefte nr. 9 som utgis av historielaget i Surnadalsøra velforening inneholder blant annet artikkel om O. M. Jakobsens kjøttforretning på Øra "Fra husmannsplass til kjøttforretning".
Olav Mogstad har skrevet en  artikkel om skileik på Sætergarden rundt 1940 tallet. Brit Lorentsen har skrevet om Framstad og aktivtetene der, bl a produsering av sykkelen "FRAM". Hun har også skrevet en artikkel om brannen på Surnadalsøra i 1938 som ikke er utgitt tidligere. 

Christen Torvik Settemsdal har skrevet en flott artikkel om fotografen Olav Torvik som produserte bilder og postkort fra Nordmøre og fra hans aktiviteter på Torvik, som pelsdyravl og fiskeri. Sjur Fedje har skrevet en historie som forteller om en heltedåd av en Surnadaling som viser medmenneskelighet i krigstid. Eldbjørg Flatekval skriver en artikkel om Indre Skralthaug som også omhandler historien om Hollywood stjernen Vera Zorina. 

Ellers er det dikt og historier fra Hans Hyldbakk og Ingeborg Glærem Solem som omhandler Surnadalsøra og omegn i heftet.

Heftet koster kr 150,- og kan kjøpes på Cafe Dan på Skei og Johansens Conditori på AMFI-senteret. Heftet kan også sendes pr. post ved å kontakte Eldbjørg Flatekval på telefon 936 97 424.
Hefte nr. 5 t.o.m. nr. 8 er fortsatt tilgjengelig dersom noen ønsker disse. Heftene nr. 1 t.o.m. nr. 4 er dessverre utsolgt.

Surnadalsøra i gamle dager nr 9.jpg
Framsiden på hefte nr. 9 i serien om Surnadalsøra i gamle dager.

 

 

Surnadalsøra Velforening er medlem av Trollheimsporten.