Olav Morten og Helen N Tørset kulturprisen 2018

Velfortjent kulturpris

Olav Morten Tørset og Helen Nergård Tørset er vinnerne av Rindal kommune sin kulturpris 2018. De to ildsjelene får prisen for sin uvurdelige innsats i musikkorpset Blæst'n gjennom 40 år. 

Det var Petter Baalsrud, leder i driftsstyret i Rindal kommune, og ordfører Ola T Heggem som sto for utdelingen av Kulturprisen. Utdelingen skjedde, tradisjonen tro, på bøgdakvelden i Rindal fredag kveld. Petter Baalsrud leste opp driftsstyrets begrunnelse for prisen, og annonseringen av årets vinnere høstet stor applaus i salen.

Prisen gikk til Olav Morten Tørset og Helen Nergård Tørset, som begge har vært aktive i ledelsen i musikkkorpset Blæst'n så lenge vi kan huske. En svært overrasket Olav Morten Tørset takket for prisen, og sa at at hele resten av musikkorpset har like stor del i dette.

- Vi har brukt mye tid på korpset, men det har bare vært gøttj, sa han.


Driftsstyret skriver i sin begrunnelse: 
 
Rindal kommune sin kulturpris ble delt ut første gang i 1982, og er blitt utdelt totalt 16 ganger. Det har historisk sett vært stor bredde i hvilken type kulturaktivitet de ulike prisvinnerne har bakgrunn i, og som har ligget til grunn for de utdelinger som er gjort tidligere. Det er derfor en utfordrende oppgave som Driftsstyret på vegne av Rindal kommune gjør når de diskuterer kandidater og til slutt tildeler kulturprisen.  
 
I kriteriene står det bl.a. at «Kulturprisen kan tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som hører hjemme i Rindal kommune, og som har vist vedvarende evne og vilje til å yte aktiv og engasjert frivillig kulturinnsats innen kulturlivet i Rindal» 
 
I de fleste lag og foreninger er det ofte kollektivet - gjennom felles arbeidsinnsats og interesse som er grunnfjellet i drifta, og som skaper aktivitet og tilbud i lokalmiljøet vårt. Og den felles dugnadsinnsats som eksisterer innenfor alle typer lag og foreninger i Rindal skal vi være glade og stolte over!  
 
Samtidig er det enkeltpersoner som står fram i fellesskapet og som gjennom personlig innsats, tid og krefter står som store bidragsytere i de enkelte lagas arbeid – og som i noen tilfeller er en helt avhengig av slike ildsjeler. Årets prisvinnere er representanter for slike kulturpersoner som gjennom sine lange og aktive innsats i et kollektiv sterkt har bidratt til at foreningen dette gjelder har hatt en så lang og synlig rolle i kommunen vår.    
 
Begge som i dag får pris har deltatt omtrent hele sitt liv med egenaktivitet og verv i foreningen, og det vil si omtrent i 40 år. Den ene prisvinneren var med og stiftet laget, og sittet i styret i hele 23 år – og har i alle disse åra vært stabiliteten selv og positiv til alle typer oppdrag. Den andre prisvinneren har deltatt i musikalsk aktivitet siden 10års-alderen, hatt styreverv i flere år og vært musikalsk leder i 16 år. Begge to er ildsjeler som brenner for hobbyen sin, og vært pådrivere for fortsatt stor aktivitet i laget. Som forslagstillerne beskriver; uten disse to har det vært vanskelig å se for seg Blæst`n slik de er i dag! 
 
Det er derfor en glede å gi årets Kulturpris for Rindal kommune til Olav Morten Tørset og Helen Nergård Tørset for sin innsats i Blæst`n gjennom 40 år.

 
 
Trollheimsporten gratulerer Olav Morten Tørset og Helen Nergård Tørset med en velfortjent pris!
 

Blæst'n.jpg
Musikkorpset Blæst'n sørget for god stemning på bøgdakvelden.